A skandináv stílus visszafogott, és ez a karácsonyi dekorációban is megjelenik. Nem túldíszített, nem használ túl sok színt, mégis ünnepi.

Az “autentikus” skandináv karácsonyi hangulat a mi ízlésünknek talán már túl visszafogott, inspirációt és ötleteket azonban meríthetünk belőle. Például abból, ahogy bátran használja ilyenkor is a természetes anyagokat: engedd be az otthonodba a fát, és minél távolabb tartsd a műanyagot.

A színhasználatuk sem kirívó, a legtöbb karácsonyi dekorációban a szürke és a fehér szín köszön vissza, némi aranyat, és a természetessége okán a zöld színt azonban megengedik maguknak. Élénk árnyalatokra azonban ilyenkor se számítsunk.

Ha minden visszafogott, akkor mégis mitől ünnepi? A formák előtérbe kerülnek: a csillag és a fenyő újra és újra visszaköszön. Érdekes megnézni, hogy egy natúr fából készült csillag, vagy egy fehér, minta nélküli fenyőfa is valóban milyen jól meg tudja teremteni az ünnepi hangulatot.

Használj fenyőágat dekorációnak, díszítsd egyszerűen, és engedd, hogy illata betöltse a szobát. Gyűjts tobozokat, és fesd fehérre a végüket, mintha havasak lennének.

A hygge jegyében egész évben sok gyertyát, mécsest és hangulatfényt használnak, ám a karácsonyi időszakban ez még nagyobb mértékben van jelen. Mécsestartók és égősorok biztosítanak meleg hangulatot a lakás minden pontján. Nincs is jobb, mint mikor minden lámpát le tudsz kapcsolni a lakásban, mert annyi hangulatfény világít, hogy az is elegendő világosságot biztosítson egy jó beszélgetéshez!

Inspirálódj galériánkból! Kattints a képre, hogy teljes méretben lásd!

Képek forrása: decordemon

Egy kis csodára szükségünk van 🙂

https://i0.wp.com/deerdecor.hu/wp-tartalom/uploads/2017/12/skandinav_karacsony_14.jpg?fit=500%2C678

Related Posts

Blog

Rendezd be úgy az otthonod, hogy ne is legyen kedved elindulni

A skandinávok sok mindenben jó példával járnak előttünk, elég a női egyenjogúság kérdésére, a jövedelmekre vagy az iskolarendszerre gondolnunk. Van azonban valami, ami az életmódjukban is kiemeli őket a többi nép közül, és ami hozzájárul ahhoz, hogy a boldogság-listákon mind élen állnak. Mi a skandináv titok?

Blog

DeerDecor a Vintage Piacon

Szeptember 24-én az Ötkertben te is megnézheted, kézbefoghatod webáruházunk kínálatát. Kíváncsi vagy, mivel várunk?

Blog

A lakberendezési tárgyak is boldoggá tesznek

A fogyasztói társadalom térnyerésével szemben az utóbbi időszakban egyre erőteljesebben fogalmazódik meg a törekvés: ne tárgyakra, hanem élményekre költsük a pénzünk. Egy magyar kutatópáros azonban most arra jutott, hogy igenis ugyanolyan boldogságot tud okozni egy-egy különleges tárgy megvásárlása.