25.000 Ft felett ingyenes szállítás

Mutatunk 5 egyszerű tippet, ha nagyobb átalakítások nélkül szeretnéd a vintage stílust egy kicsit becsempészni az otthonodba.

Amikor nézegeted a lakberendezési blogokon vagy magazinokban bemutatott lakásokat, könnyen elkaphat az érzés, hogy szép-szép, de gyakorlatilag a burkolatig kellene bontanod az otthonodat, ha te is szeretnél valami hasonlót megteremteni. Pedig valójában az apró részletek gondos megváltoztatása is elég ahhoz, hogy jelentősen megváltozzon az összkép, kisebb dolgok átalakításával is teljesen új hatást érhetsz el.

Most arra mutatunk öt egyszerű tippet, hogyan csempészheted be a vintage stílust otthonodba. Nem kell azonnal látszó téglás falat készíttetned, elkezdheted kicsiben is!

1. Dekorálj száraz virágokkal

Egy szárított, vadvirágos csokor, vagy terméseket tartalmazó ág szuper dekorációs eszköz, ami közelebb hozza hozzád a természetet, és vintage hangulatot teremt. Ezeket vázába is teheted, de a falra is fellógathatod.
Arra figyelj oda, hogy mivel sérülékenységük miatt nehéz tisztán tartani őket, könnyen porfogóvá válhatnak, így egy-egy csokrot nem tudsz túl sokáig kinn hagyni a lakásban. Érdemes ezért időről időre újabb csokrokat kiszárítani, hogy lehetőséged legyen cserélgetni őket.

Forrás: decor8blog.com

2. Nyitott gardrób

Ha nem is tudod a teljes ruhásszekrényed felváltani egy nyitott gardróbbal, a szezonban aktuálisan viselt ruhadarabjaid helyezd egy nyitott fogasra. Nem is gondolnád, mennyire feldobja a helyiséget! Arról nem is beszélve, hogy tágasabb lesz a szoba, hiszen nem lesz szükséged egy hatalmas gardróbszekrényre.
A ritkábban használt vagy más évszakra való ruháid eldughatod egy zárható tárolóba, de ez már lehet egy kisebb, falra szerelhető polcos elem is.

Forrás: avenuelifestyle.com

3. Dolgozó sarok kialakítása

A hygge egyik alapja a harmónia megteremtése az otthonunkban, ez pedig azt is jelenti, hogy a különböző funkciókat elválasztjuk egymástól. Ha otthonról dolgozol, akkor mindenképp szükséged lesz egy delegált munka sarokra, de már akkor is érdemes kialakítanod egy ilyet, ha csak arról van szó, hogy sokszor le kell ülnöd a munkához még otthon is.
Alakíts ki egy munkasarkot, ami inspiráló, ugyanakkor funkcionális. Ügyes elrendezéssel leválaszthatod a nappali egy kis szegletét úgy, hogy az legyen “az irodád”, még akkor is, ha ez csak vizuálisan különül el.

Forrás: decordemon.blogspot.hu

4. Figyelj oda a világításra

A fényeknek különleges szerepük van a vintage stílus kialakítása során, nem mindegy tehát, hogy milyen fényforrásokat helyezel el egy-egy szobában. Arról nem is beszélve, hogy a lámpa eléggé meghatározó eleme a berendezésnek, tehát ha jól válogatod össze, már ezekkel is meghatározó stílust adhatsz a szobának.
Fontos elkülöníteni a funkciót és a hangulatot: ahol olvasni szoktál, oda olyan fényforrást válassz, ami megfelelő mennyiségű fényt ad és jó a szemnek, míg a kisasztalokra, alap világítást és otthonos hangulatot teremtő lámpák kiválasztásánál már elsődleges szerepet kaphat a design.

A képen látható termékek megvásárolhatók webáruházunkban!

5. Dekoratív tárolás

Nézd át tároló felületeid és gondold át elrendezésüket! A polc, amire túl sok mindent pakoltál, a komód, aminek zsúfolt a teteje nem erősítik a hygge hangulatot.
Vesd be a kreativitásod és alakíts ki olyan tároló felületeket, amelyek eredeti rendeltetésük szerint más funkciót töltenek be. Fogj néhány raklapot, fesd le és tedd egymásra őket, már is kész a polcos elem. Készíts fa ládákból polcrendszert, amin lépcsőzetesen elhelyezheted a növényeid, kialakítva a városi dzsungel hangulatot.
Az éjjeliszekrényed legyen egy régi kis szék, a törölközőtartód egy létra.

Forrás: Pinterest

Meglátod, hogy néhány apró átalakítás után is másnak látod majd a szobát, lépésről lépésre haladva pedig eldöntheted, milyen apró kiegészítőkre van még szükséged a vintage stílus megteremtéséhez.

Kategóriák: Blog

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks