25.000 Ft felett ingyenes szállítás

Ahogy a hygge, a lagom és társai nagy népszerűségre tettek szert, úgy bukkant fel az igény ezek gyakorlati megvalósítása iránt a lakberendezésben. Mivel a skandináv országok életmód tanácsai kivétel nélkül a kiegyensúlyozottságról, a boldogság kereséséről az egyszerű dolgokban, a környezet otthonosságáról szólnak, adja magát, hogy fókuszba kerül a hálószoba berendezése.

A háló az a helység, ahol alszol, tehát: ahol relaxálsz, feltöltődsz, kipihened magad. Nem mindegy, hogy ezt milyen körülmények között teszed! Sokan hajlamosak kevés figyelmet szentelni a helységnek, mondván, hogy nappal itt nem töltenek időt. De ez olyan, mint csak a vendégeknek elővenni a szép étkészletet: miért ne kényeztetnénk magunkat minden körülmények között?

Forrás: decordemon

A hálószoba elsődleges célja, hogy szeress visszavonulni ide, minden szegletében pihentető legyen a számodra.

Éppen ezért az egyik legfontosabb szempont, hogy a háló ne legyen dolgozó is egyben. Akárhogy is kell sakkoznod a helykihasználással, ezt a két funkciót ne párosítsd össze. Ha a munka és a vele járó stressz összekapcsolódik a hálóval, az rossz hatással van az alvás minőségére.

Tárolás – dekoratívan

Ha tehát valaminek még helyet kell szakítanod a hálószobában, az legyen a tárolási funkció. Ezt pedig oldd meg dekoratívan! Ha a különböző tárolási funkciókat nem olyan darabok látják el, amiket legszívesebben eldugnál szem elől, akkor máris könnyebb a tér kialakítása. Az új trendek is ezt követik, egyre gyakoribbak az olyan praktikus lakberendezési tárgyak, amiktől jobban is néz ki a tér.

Színek

A skandináv stílus egyre inkább távolodik a monokróm színvilágtól, és ez a hálószobában is megjelenik. Mivel ez egy teljesen különálló egység, nem is kell hozzá ragaszkodnod, hogy feltétlenül harmonizáljon a lakás egyéb pontjain uralkodó színárnyalattal. Sőt! Ha a hálószobában merész, más színeket használsz, az csak erősíti a kuckó érzetét. Itt megvalósíthatod azt a különleges tapétát, aminek a lakásban máshol sehogy sem találtál helyet, hiába próbáltad.

Forrás: decordemon

Kütyü mentes terület

A mindennapjainkat olyan szinten áthatja a különböző kütyük villogása, csipogása, hogy már szinte észre se vesszük, milyen sok energiánkat és figyelmünket emésztik fel. Tedd a hálószobát kütyümentes zónává, és segítsd ezzel is a saját pihenésed. Legjobb, ha itt TV-t se tartasz. Hiszen milyen jó elalvás előtt a puha takarók közé bekuckózni egy jó könyvvel.

Forrás: Pinterest

Világítás

A hálóban mennyezeti csillárra talán nincs is szükséged. Annál fontosabbak a különböző hangulatvilágítások! Az olvasólámpa mellett helyezz el több kisebb fényforrást, mécsestartókat, amelyekkel meg tudod teremteni a kellemes, romantikus fényeket az esti kuckózáshoz.

Ha kényelmesen és otthonosan alakítod ki a hálószobát, azért nagyon hálás leszel magadnak egy fárasztó nap végén, amikor igazi kis menedéket nyújt a lakásnak ez a szeglete!

Kategóriák: Blog

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks