25.000 Ft felett ingyenes szállítás

A növények és a növényi minta egyértelműen uralja a tavaszt a skandináv lakberendezésben! Színekben az arany és a lila dominál, anyagban a bársony, és továbbra is érvényes a mottó: csodálatos textilekből sosem elég!

Február elején Dániában, Herningben jártunk a Formland nevű vásáron. Itt mutatták be a legjelentősebb skandináv lakberendezési márkák a 2018-as tavaszi-nyári kollekcióikat. Amellett, hogy több órán keresztül lehet ilyenkor ámuldozva járkálni a rengeteg szépség között, kirajzolódnak a trendek és uralkodó irányok is.

A legkönnyebben felismerhető sztár a botanika: növények és növényi minta határozott meg minden berendezett enteriőrt. Ez egyrészt a tavasz elején persze természetes, másrészt viszont tényleg mindenhol visszaköszönnek ezek a formák: a textileken, a fali képeken, vagy épp a használati tárgyakon (lásd például ananász akasztónkat itt).

Ez a trend egyfajta válasz elvárosiasodott életünkre: vigyünk be otthonunkba minél több növényt, teremtsük meg az urban jungle életérzést, hogy minél közelebb érezhessük magunkat a természethez. És a hatás működik: megnyugtató, relaxáló hangulatot árasztanak magukból ezek a berendezett teret, ami az otthonosságot és a hygge-t is erősíti.

Az uralkodó színek között megtaláljuk az aranyat – igen, még a visszafogott skandináv design-ban is – és a Pantone által az év színének választott lilát. Az arany megjelenhet diszkréten a bútorokon, a kis asztalok peremén, és sokkal markánsabban is, akár arany levél formájú asztali tartókában is 🙂

A legtrendibb anyag most a bársony, ami könnyen ellenérzést válthat ki belőlünk, ha felidézzük a legutóbbi bársony-divatot, de ha túl tudunk ezen lépni, akkor azt találjuk, hogy nagyon kellemes eleganciát lehet vele csempészni az egyes enteriőrökbe.

Általános tanulságként pedig elmondható, hogy csodás textilekből sosem elég: a tavaszra készülve most már könnyű, pasztell takarók veszik át az uralmat (hát csak megmutatom a miénket is!), hanyagul odavetve az ágy végére vagy a fotelbe, és szőnyegek, az igazán minőségi anyagból készült skandináv szőnyegek egészen új hangulatot adhatnak otthonodnak!

Kategóriák: Blog

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks