25.000 Ft felett ingyenes szállítás

A skandináv stílus nem csak a városi otthonokban magával ragadó, de a hétvégi házakban, nyaralókban is varázslatos hangulat teremthető vele. Miben különbözik a pihenésre berendezett skandináv otthon?

Ámulva nézzük a Facebook-csoportunkban is megosztott skandináv hétvégi házakat, ahol a vízparton vagy épp a természet közelségében árasztják magukból a pihentető nyugalom hangulatát ezek a házak. Különböznek a városi otthonoktól, hiszen kifejezetten pihenés céljából használják őket, és ez a berendezésen is meglátszik. Mik a legjellemzőbb elemek, és hogyan teremthető meg ez a hangulat?

Természetes anyagok

A skandináv stílusra egyébként is jellemző a természetes anyagok használata, a mangó fa most különösen népszerű, de a tölgy és a fenyő is kedvelt alapanyagai a skandináv bútoroknak. A függőlámpa készülhet bambuszból, az asztali lámpának fa a lámpateste, a dohányzóasztal és a különböző virágtartók, stokik fából, ezek mellett a szőnyeg is lehet tengerifű vagy juta alapanyagból, amely barna árnyalatával még közelebb hozza a a természetet. Ezek mellett megjelennek az olyan kiegészítők, mint a fonott kosarak, amelyekben a könnyű nyári takarókat tarthatjuk.

Textilek

A nyári takarókra ugyanis szükség van, nem csak dekorációs céllal, de egy-egy hűvösebb estén jól esik magunk köré tekerni. Az otthonosságot fokozza a rengeteg párna, amelyet a kanapén és a fotelekben is elrendezhetünk, még kényelmesebbé válik tőle a kuckózás. A kisebb és nagyobb textil szőnyegek a tér különböző pontjain szintén melegséget árasztanak – egy minimalista térben akár jelenthetik az egyetlen színes elemet, feldobva ezáltal az egész teret.

skandináv vidéki stílus

Forrás: homeedit.com

Vintage kiegészítők

A skandináv vidéki ház jellegzetes dekorációs elemei a különböző vintage kiegészítők, mint a különböző régi fából készült tárolók, padok, az éjjeli szekrényként és virágtartóként is kreatívan használható régi stokik vagy székek. A vintage stíluselemek nagy előnye, hogy nem csak úgy mutatnak jól, ha az egész otthont ezek uralják, akkor is markáns és karakteres kiegészítők lehetnek, ha csak néhány kiegészítőben tűnnek fel.

skandináv vidéki stílus

Forrás: decordemon.blogspot.com

Lámpások, kisebb fényforrások

A pihentető hangulat egyik alapeleme a rengeteg különböző fényforrás. Minél több földre helyezhető lámpás ad hangulatfényt, kis asztali lámpákat helyezünk a szoba különböző pontjaira, annál otthonosabb az összkép.

Rengeteg szobanövény

A hétvégi ház jellegéből adódóan nem a városban van, tehát körülveszi a természet – de ennek nem kell a lakáson kívül maradnia. Minél több szobanövénnyel vesszük körül magunkat, annál inkább érezhetjük ezek jótékony hatását. Látványuk nyugtatólag hat, és persze tisztítják a levegőt. Árnyékos sarkokba árnyéktűrő növényeket választhatunk, míg az ablak közelében állhatnak a fikuszok, pozsgások, kaktuszok.

skandináv vidéki stílus

Forrás: homedecorshopper.com

A skandináv hétvégi házak jellegzetességei a hatalmas ablakok, a hosszú sötét hónapok után annyi fényt szeretnének beengedni, amennyit csak lehet. Jellemzően nem használnak függönyöket sem, az ablakpárkányon pedig kellemes ülősarkot lehet kialakítani, és persze itt is állhatnak a szobanövények. Ez nálunk nem teljesen megvalósítható, hiszen nyáron nagyon meleg van, de a világos színek használatával fokozhatjuk a világos hatást.

Még több inspiráció Pinterest albumunkban ITT.

skandináv vidéki stílus

Forrás: nordichouse.co.uk

Kategóriák: Blog

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks