25.000 Ft felett ingyenes szállítás

Állatmotívumok minden mennyiségben, az arany és a vintage rózsaszín glamúros ötvözete, újrahasznosított anyagok és az otthon kényelme áll a 2020-as lakberendezési trendek középpontjában.

Minden évben megrendezik Frankfurtban azt a lakberendezési vásárt, ahol a nagy gyártók bemutatják legújabb kollekciójukat. Ilyenkor lehetőségünk nyílik megismerni az általános trendeket, a legújabb motívumokat, anyagokat, és kirajzolódnak azok az irányok is, amik felé a lakberendezés ma tart.

A vásáron természetesen kiemelt szerepet kap a skandináv lakberendezés, hiszen az északi országok tervezőinek népszerűsége mindenhova begyűrűzött, mindenhol rengeteg rajongója van a stílusnak. Idén jó pár markáns trendet felfedezhettünk, és izgalmasnak találjuk őket.

Állatok mindenütt

Talán a legszembetűnőbb trend az állatmotívumok uralomra törése: vadállatok díszítik a textileket, állatforma a lámpatest, amin kreatív módon van elhelyezve a bura, és az apró dekorációk is nagymacskák, a szavanna állatai, mókás állatos mellszobrok.

Nem szorítja ez a trend teljesen háttérbe a növényi motívumokat, de most egyértelműen az állatvilág lakói a népszerűbbek, megjelenésük pedig játékosságot csempész a lakberendezésbe, mindezt mégis úgy, hogy közben megőrzi eleganciáját is.

Arany és vintage rózsaszín

Két éve indult el egy erősen art deco-t idéző irány, amely a geometriai formákat, az arany színt állította fókuszba, felidézve a jazz korszak csodálatos esztétikáját, egy kifejezetten elegáns, glamúros vonalat képviselve. Szerencsére van folytatása ennek a trendnek is, idén a színekben jelenik meg markánsan.

Az arany és a vintage rózsaszín ötvözete jelenik meg bársony anyagokkal kombinálva, csillogó és extravagáns tereket teremtve. Az a jó ebben a színkombinációban, hogy ránk van bízva, mennyire intenzíven szeretnénk megjeleníteni otthonunkban: egy semleges skandináv térben néhány textil és kiegészítő cseréjével visszafogottan, finoman is megjeleníthetjük, a nagyobb bútorok cseréjével azonban erőteljes hatást érhetünk el.

Újrahasznosított és természetes anyagok

Egyre több olyan gyártó jelenik meg a piacon, aki újrahasznosított anyagokból készti kiegészítőit, és a lakberendezésben is előtérbe helyezi a környezettudatosságot. Megismertünk például egy márkát, akik bőrből készítenek úgy látványos kiegészítőket, hogy a folyamat során nem termelnek hulladékot, és újrahasznosított bőr a munka alapanyaga.

Hangsúlyt kap az etikus forrásból származó alapanyagok felhasználása, a méltányos kereskedelem talán idővel a lakberendezésben is – legalábbis az egyedi gyártók esetében – alapvetés lesz – a tömegcikkeknél nyilván ez nem olyan evidens.

Mindez pedig a minőségi alapanyagok kiemelt szerepéhez vezet, jelentős a gyapjú, a bambusz használata, ahol az otthonunkban elsősorban természetes anyagokkal vesszük körül magunkat.

Az otthon kényelme

A hygge, a lagom pár éve világszerte ismert fogalmakká váltak, és ha mást nem is, annyit biztosan megtanultunk belőlük, hogy milyen fontos, hogy az otthonunk egy olyan hely legyen a számunkra, amely a feltöltődést biztosítja, kényelmes, és ezáltal örömet okoz benne tartózkodni.

Ezt az irányt képviselik a nagy, öblös fotelek, amelyek sajátos formája most nagyon hódít. Kibélelhetjük párnákkal, puha takarókkal, belekuckózhatunk számtalan különböző pózban, hogy akár egy egész délutánt is szívesen eltöltsünk benne egy jó könyv társaságában.

Etnó motívumok

A bohém stílus alapjául szolgáló etnó motívumok is nagy népszerűségnek örvendenek, amelyek magukkal hoznak egy sajátos monokróm színvilágot. Divatosak a maszkok, az egzotikus motívumok pedig megjelennek díszeken, képeken egyaránt.

Feldúsuló minimalizmus

A klasszikus skandináv minimalizmus most az érzékeinkre intenzíven ható elemekkel egészül ki, a bordó és a lila buja árnyalatai színesítik, gazdag motívumvilág teszi izgalmassá a tereket. Tökéletesen illeszkednek ezek az új trendek a már kialakított minimalista alapokhoz, hiszen a textilek, a lámpák, a kiegészítők terén jelennek meg elsősorban.

A nagyobb bútorok esetében továbbra is fókuszban áll az egyszerűség, a természetes anyagok minél kevésbé feldolgozott hatást keltő használata, a fa, bambusz, tengerifű natúr megjelenítése. Az alap irányok tehát nem változnak, csak kiegészülnek, aminek a segítségével izgalmas újdonságokat hozhatunk az otthonunkba.

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks