25.000 Ft felett ingyenes szállítás

A hygge nem csak abban nyilvánul meg, hogy te mit csinálsz, az is fontos része, hogy mivel veszed körül magad. Mi mindennel. Miközben gyűjtjük a szebbnél szebb kiegészítőket, könnyen abba a hibába eshetünk, hogy a régieket pedig nincs szívünk elpakolni. Így aztán tele a polc és minden szabad felület valójában felesleges holmikkal.

Azt, hogy egy szellősen hagyott felületnek mekkora ereje van, csak akkor látod meg, amikor lepakolod a zsúfoltságot, és újrarendezed mondjuk a komód tetejét vagy az ablakpárkányt csak néhány, ízlésesen összeválogatott dekorációs és/vagy használati elemmel. Látni fogod, hogy azonnal hangsúlyosabbá válik az, ami ott van (mint előtte, mikor csak egy volt a zsúfoltságban), az összkép pedig sokkal letisztultabb, elegánsabb lesz.

Forrás: Pinterest

Az pedig, hogy agyonnyomják a teret, amiben vagyunk, a tárgyak és bútorok, amikkel körülvesszük magunkat, a hangulatunkat is befolyásolja. Erről egészen könnyen meggyőződhetsz, ha most azonnal fogod magad, és lepakolod az egyik zsúfolt felületet, majd pedig visszarendezed úgy, hogy jóval kevesebb dolgot teszel oda, mint ami eddig volt rajta. Na? 🙂

Mit vegyünk ilyen átalakításnál figyelembe?

1. Fontos eldönteni, hogy melyek azok a használati tárgyak, amik funkciójuk miatt kellenek az adott polcra.

Érdemes végiggondolni, hogy mi az, amit használunk, tehát nem dísz, mégis elpakolható lenne mondjuk egy fiókba, nem kell feltétlenül szem előtt tartani.

Nyilván a legfontosabb cél, hogy az otthonunk kényelmes legyen, csak azért tehát nem pakolunk el egy használati tárgyat, hogy a lakásunk alkalmas legyen egy magazinfotózáshoz. Viszont nem is kell mindennek nyílt színen lennie állandóan csak azért, mert használjuk. A ruháinkat is elpakoljuk a szekrénybe, pedig minden nap felveszünk belőle egy szettet. 🙂

Forrás: Pinterest

2. Ha megvan, hogy mi az, ami adott ezen a pakolós felületen, akkor eldönthetjük, mi illik hozzá színben és stílusban.

Fontos, hogy teremtsünk egyfajta összhangot a dekorációs elemek között, túl sok színt tehát ne válogassunk össze, és az egymástól eltérő stílusú díszeket se pakoljuk egymás mellé.

3. Ne pakolj el mindent.

A terek felszabadításának nem az a célja, hogy elpakolj mindent, ami nem kislámpa. Természetesen a szobanövények, amiknek szép kaspót választunk, vagy éppen bármilyen dekoráció is nagyon fontos eleme a lakberendezésnek, és így otthonunk összehatásának. A cél itt most az, hogy csökkentsük ezek számát szebbé téve ezáltal az egész kompozíciót, és kellemesebb hangulatot kölcsönözve az egész térnek.

Forrás: Pinterest

4. Keressünk egy helyet a szívünknek kedves tárgyak számára.

Ha te is – hozzám hasonlóan – érzelmeket táplálsz bizonyos kis tárgyak iránt, akkor keresd meg a megfelelő helyet ezeknek, ha fájna a szíved elpakolni. Legyen az az éjjeliszekrényed, az íróasztalod, vagy épp egy polc a konyhában, keresd meg azt a kis zugot, ahol a “komforttárgyaid” kapnak helyet.

5. Kísérletezz a kompozíciókkal.

Az üres helyeknek megvan az a veszélye, hogy egyszerűen ürességet sugároznak. Az jön le róluk, hogy itt van egy nagy felület, amire alig pakoltak valamit. Ilyenkor azonban nem a túlzsúfolás, hanem az újrarendezés a megoldás. Próbáld ki, hogy három különböző dekorációs elemet raksz szorosan egymás mellé, és őket veszi körül egy levegősebb tér. Nézd meg, egy szobanövény mellé mi fér oda, tologass, rendezd újra, érezd meg a felület dinamikáját.

Forrás: Pinterest

Ha megszünteted a zsúfoltságot és letisztult, dekoratív tereket teremtesz, te is jobban fogod magad érezni az adott helyiségekben. Ha belevágsz az átalakításba, lassan kezdj neki: egy délutánra csak egy polcot hagyj, különben hamar belefáradsz, és túlságosan fájni fog majd a szíved mindenért, amit elpakolsz.

Gondolj arra, hogy minél több dolgot elpakolsz, annál többször tudod újra és újra megújítani a dekorációt, hiszen ezeket cserélgetheted.

Ne feledd, semmit nem kell kidobni azok közül, amit most leveszel a polcról. Egyelőre csak tedd el egy fiókba. Ha nem fog hiányozni onnan, ahol eddig állt, akkor jól tetted, hogy teret szabadítottál fel!

PÖRGESS ÉS NYERJ

  • Próbáld ki a szerencséd és szerezz kedvezményt
  • 1 pörgetés e-mail címenként
  • Az e-mail címed megadásával elfogadod, hogy ajánlatot küldjünk neked
Pörgess és nyerj!
Never
Remind later
No thanks